Vinner du på spel som sker inom EU behöver du inte skatta för spelvinsterna. I 2008 blev en svensk pokerspelare krävd på skatt av Skatteverket för en vinst på 650 000 kronor som han hade gjort på spel inom EU. Länsrätten stod dock på spelarens sida och domen blev principiellt viktig. Lagstiftningen säger nämligen just att spelvinster inom EU är skattefria. Det finns dock vissa oklarheter, vilket gällde ovannämnda fall. Pokerspelandet hade nämligen skett på spelsajter som var baserade på Isle of Man och i Monaco. Där gäller inte EU:s lagstiftning fullt ut och det var därför som Skatteverket menade att spelvinsterna skulle beskattas. Numera gäller dock samma EU-regler även för stater som inte helt godtagit alla EU-lagarna.

På spelvinster som görs utanför EU är det dock skatteplikt. Följer du inte dessa får du också räkna med repressalier. Vinner du på lotterier och andra spel utanför EU, måste du skatta för vinsterna. Allt över 100 kronor räknas nämligen som inkomst av kapital. Däremot har vi inte längre någon förmögenhetsskatt i Sverige, så den slipper du.

Om du känner dig osäker på om du måste skatta för din spelvinst, avvakta tills du är säker. Du kanske inte vet om pokersajten är baserad inom eller utanför EU? Kontakta pokersajten och be om att få veta. På alla seriösa spelsajter online ska det finnas tydlig information om var företaget är baserat, hittar du inte den informationen kan de räknas som mindre seriösa i de flesta fall.


Warning: curl_setopt() [function.curl-setopt]: CURLPROTO_FILE cannot be activated when in safe_mode or an open_basedir is set in /home/db80/domains/spelvinster.se/public_html/wp-includes/Requests/Transport/cURL.php on line 391